T. 22680 23293

Ελληνικά   Deutsch   English   Italiano   
image-171723-strouthokamilos-main.jpg?1467725440974

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ

Η στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πτηνό του κόσμου, φτάνοντας ακόμα και τα δύο μέτρα σε ύψος. Έχει μακρύ λαιμό και πόδια, δεν πετά, και είναι ικανή να φτάσει τροχάδην τα 65 χλμ ανά ώρα. Ζει στην Αφρική και εκτρέφεται σε όλο τον κόσμο.

Ένα ενήλικο αρσενικό φτάνει τα 2,7 μέτρα σε ύψος και ζυγίζει περίπου 170 με 200 κιλά. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς μικρότερα. Το φτέρωμα στα ενήλικα αρσενικά είναι κυρίως μαύρο, με μερικά λευκά στα φτερά και στην ουρά. Τα θηλυκά και τα νεαρά αρσενικά είναι γκρι-καφέ, με λίγο λευκό.

Είναι ημερήσιο πουλί με οξύτατη όραση, και ανήκει σε μια ομάδα πτηνών που περιλαμβάνει και ένα παρόμοιο της Αυστραλίας (emu).

Οι στρουθοκάμηλοι ζουν σε κοπάδια των 5-50 ζώων και συχνά ταξιδεύουν με παρέα με άλλα μεταναστευτικά ζώα, όπως αντιλόπες ή ζέβρες. Η στρουθοκάμηλος έχει προσαρμοστεί σε μία ζωή που εξαρτάται από το τρέξιμό της για την αποφυγή των αρπακτικών. Έχει μόνο δύο μεγάλα δάκτυλα στα πόδια και είναι ένα καθαρά νομαδικό ζώο, που ψάχνει συνεχώς για τροφή. Δε μένει ποτέ μακριά από πηγή νερού, αφού χρειάζεται περίπου 5,5 λίτρα την ημέρα.